Saturday, 31 December 2011

Majalah PC 181 JANUARI 2012




TQVM to ABG RAJA ZEFRI & KAK CT NORDYNA

 WARGA BLOGGER JANGAN LUPE DAPATKAN MAJALAH PC 181 JANUARI 2012 :D

Thursday, 29 December 2011

You !


I miss you soo much . Miss call you DADY . Miss to talk with you . Miss to tell you i love you . Miss to tell you what happen to me . Miss to know what happen to you . Miss to laugh together . Miss to sad together . I miss EVERYTHING about you . I mean it . :'(
imissyoucapital 'P'


^
^
SUMPAH SANGAT STUPID PERASAAN MACAM NEY .
Setelah di hanyut TSUNAMI . Dia timbul balek secara mengejut . 

'salam....juz nk say smoge bahagie ngn boy baru...yg still tngu u..k la..doa kt sy slamat g dan balik k...2 jer sy mnx tlg...tc ye u..salam'

Tu jew mampu dia nak cakap . Bagai orang tak ade perasaan . Siapa aku ? Kayu ? Dinding ?
Untill now aku masih tunggu kau , sayang kau , tu jew kau mampu ? 3 bulan aku tunggu kau . Pew salah aku kat kau ? Kau pernah cakap if kau ade orang lain kau akan terus terang . Nampak sangat kan ? Sumpah kau buat aku macam sampah .  Bole lagi cakap semoge aku bahagia dengan BOY len . Apakah ? Kenapa kau buat aku cam ney ? Yess ! Aku benci kau . Kau caye ? Bodoh kalau kau caye . Aku masih sayang kau . Sikit pun aku tak pernah benci kau PAAN . Aku terpaksa cakap aku benci kau . Tapi sikit pun tak . Aku sayang kau . Sayang sangat . Kau taw macam mane perasaan aku bile nampak picture kau kat INBOX ? Hanya TUHAN jew tahu . Bahagia . Senang hati . Tapi tu yang kau bagi . Bodoh kan aku ? Super BODOH betul ! Mengharap kan lagi benda yang tak pasti . Da banyak kali aku cakap aku redho tapi secara tak sengaja kau muncul balek tapi kali ney aku betul - betul redho lepaskan kau . 
Aku nak orang yang aku sayang bahagia .
SUMPAH STUPID perasaan cam ney .




Tuhan .. kuatkan lah aku ya ALLAH.
aku dah tak berupaya .
aku lemah ya ALLAH  .
ampuni aku .. :'(

Monday, 26 December 2011

Photoshoot Wedding Nude For Majalah STAILISTA






 Nantikan MAJALAH STAILISTA BULAN JANUARI 2012 :D


Wednesday, 21 December 2011

Gemukk !


^
BELLA ZULKARNAIN sudaa gemuk !
Tu laa dia makan tak beringat dunia kan .
weeee .. WAJIB DIET !
pipi da semakin bulatt da macam pau kaya daa . 
LAI - LAI tengok picture si gumuk ney :D




LOOOKKKK !! PIPI SEMAKIN MEMBULAT !

Pelik Di Mata Saya :)


Dia AMERZ ABDULLA . Aku tak tau mane sempurnanya aku pada dia <--haha .. cam ayat drama petang-petang kat TB3 kan . Tapi entah . dia cakap dia suka & sayang  aku so aku just mark his word je -.-" . aku try jugak kenal pasti kenapa die minat aku . Aku ni nak cakap comel , cantek  jauh sekali (merendah diri amalan mulia ye anak-anak) Nak cakap baik , tersangatlah betul !(meninggi diri adakalanya digalakkan )  :D haha ..Tapi to be really honest , aku belum sedia dengan semua ini . Tapi aku pelik , banyak - banyak gurl kenapa BELLA ZULKARNAIN ney jugak yang dia nak . Jujur die ad semua tapi aku tak sedia lagi . Kadang - kadang terasa seramm sejuk aku tengok orang tukar relationship macam tukar UNDERWEAR jew . Tapi sebelum papew berlaku aku nak dia TANYA DIRI DIA sendiri . Bolee kew dia tahan dengan aku ney ? Dengan kerenah aku , dengan manja aku , dengan sifat sensitif aku ney ?  Tapi KALAU SAJA , ONLY KALAU OKE , kalau aku terima dia nanti boleh kew die pertahankan aku semasa semua orang menuding jari ke arah aku ? Boleh kew die jadi seorang lelaki yang terima aku seadanya . Bolee kew dia jadi seorang yang penyabar bilee aku merajuk , marah , geram aku ? Cuma aku takut , takut HUBUNGAN SEMENTARA yang menjanjikan sakit yang maha hebat :) . Papew pun aku harap dia bolee sabar sampai hati aku betul - betul sembuh untuk terima cinta yang baru . :') Kalau ada JODOH tak ke mana kan . :)

TQVM yaa still tunggu BELLA :D hargai sangat oke :) tapi MAAF hati BELLA tak TERBUKAK lagi untuk mana - mana lelaki :')bagi masa oke :)






Friday, 16 December 2011

ULTRAS SONG


Haha .. jangan nak gelak la kan . sukaa kot dengar lagu ney ..
cam gud2 pun ada .. haha .. suke3 .. HARIMAU MALAYA :)

ULTRAMAN saya KHAIRUL FAHMI . :D
miang keladi sudaa . haha ..

Kita Satu

Thursday, 15 December 2011

Dia TERCIPTA bukan untuk AKU :(


Takkan lagi aku menunggu,kau hadir didalam mimpi-mimpiku . Puasku mengharapkan dirimu seperti mereka yang punya cinta . Diriku tanpa dirimu,kau tempuhi penuh bahagia . Diriku mahu kau tahu..pedih ini kau tak terasa . Warkahku mengharapkan dirimu seperti yang aku kenali dulu . Setiaku menantikan dirimu,seperti setiaNYA terhadap diriku . Tapi ku melepaskan mu . Melangkah namun tak berdaya.. Terusku . Terus menunggu cinta yang takkan pernah ada . 

Kau hilang bagai di hanyut TSUNAMI . Tibe-tibe kau hadir ibarat SURPRISE yang ibarat RACUN menusuk terus ke dalam hati . Puaskah kau buat aku begini ? Kau hadir ibarat tidak ade rase bersalah di hati .
Kayu kah aku ? Patung kah aku ? Setia aku kau persende kan . Setia aku kau pijak - pijak kan . Mungkin salah aku yang terlalu menyayangi dirimu . Tapi sedikit pun kau tak pernah hargai .

Kenapa ucap cinta kalau hati tak suka
kenapa tabur janji kalau tak boleh tepati
kenapa bagi harapan kalau semuanya palsu
Suka ke tengok orang menangis ?
Gembira ke buat orang menderita ?
Bahagia ke tengok orang berduka ?
Kenapa ucap sayang ?
kenapa tabur janji ?

Sekarang aku boleh terima tanpa kau di sisi . Aku redho dengan apa ujian ALLAH beri kepada aku . Mungkin kau bukan jodoh ku . Kau bukan tercipta untuk ku . Kerana aku telah memilih cinta hanyalah satu . untuk dirimu ! Namun apa yang telah kau beri ? Benar .. lidah memang tak bertulang . Dulu kita berjanji tak akan pernah saling menyakiti . Beribu kata maafmu takkan merubah . Hati terlanjur terluka ! Selalu untuk mencuba dan terus mencari jalan untuk maafkanmu .Walau ku tahu semua hanya sia-sia . Ku sedar cintamu terlahir bukan untukku . Aku redho menerimanya walau hati terluka . 

STILL LOVE YOU CAPITAL 'P' . Sangat stupid perasaan begini ! :'(

Friday, 2 December 2011

Ombak Rindu


Sumpah Terbaikk OMBAK RINDU . Sedihh kott .Sumpah teringat time tengok NUR KASIH dengan u PAAN . SUMPAH rindu u . Dasar STUPID jew perasaan ney . RINDU pada yang TAK SUDI . hehe .. :') Bahagia jew tengok pasangan lain pergi sama - sama . Alangkah indah yew jika bella di posisi mereka . Hanya mimpi semata - mata :')
Tapi series sangat TERbaik movie ney . Best !

Aaron Aziz series jatuh cinte dengan u la :p

~ Hatyai ~

HATYAI THAILAND :)















Tuesday, 29 November 2011

~ Gadis Merak ~

Peacock <3
Credit to ~
 PHOTOG ~ Raja Zefri Raja Zahabuddin
MUA ~ Ct Nordyna Nordin
Model ~ Bella Zulkarnain














Monday, 7 November 2011

Hobin Jang Hobin !




Haha .. Hobin Jang Hobin ! peeewiittt . Ha ney picture time nak gerak kew SHAH ALAM . Time PIALA FINAL MALAYSIA tuu . Maaf la coz lambat UPDATE . Semangat kan ? haha .. Bella memang minat BOLASEPAK ney . Minat tengokkk ... Pemainnya .. haha .. gatai na ! By the way SUMPAH tak rugi pergi ! Walaupun masuk free . :p blagak sikitt ! haha .. SUMPAH memang TERBAIKK laa ! 

Monday, 31 October 2011

:')


Aku ingin engkau ada disini . Menemaniku saat sepi.Menemani ku saat gundah .Berat hidup ini tanpa dirimu . Ku hanya mencintai kamu,ku hanya memiliki kamu . Aku rindu setengah mati kepadamu. Sungguh ku ingin kau tau, aku rindu ... setengah mati :') Meski, telah lama kita tak bertemu . Ku selalu memimpikan kamu. Ku tak bisa hidup tanpamu .


Barisan ayat yang mudah untuk difahami . Namun tak semua orang merasai . Aku rindukan dia . Amat rindukan dia :')

Sunday, 30 October 2011

Tidak Berharap :)

Shue Aida

Stop Berharap !

Bella sudaa mulaa dapat rasa yang bella hanya bertepuk sebelah tangan jew . Ney yang bella rasa skang . masih mengharap pada yang tak sudi . SUMPAH bella cakap bella masih harapkan CAPITAL ' P ' lagi . tapi hanya bella jew yang berharap bagai nak ribut . Da orang tak nak kan ? nak buat cam mane lagi . Seperti HARAPKAN BULAN JATUH KE RIBA . Ntah bilee la nak jatuh kan ? haha .. sengal jew ayat bella ney . Bukan nak bangga o papew tapi series ramai nak pikat bella tapi memang tak akan di layan ! MAAF ! Anda salah ZON ! :p 

SoOo BELLA ZULKARNAIN STOP BERHARAP ! 

Kalau dia betul - betul sayang kau dia da pujuk kau da . Dia akan buat papew untuk dapatkan kau balek tapi langsung tak ade kan ? Fikir la Bella ! Gilee seketika cakap dengan diri sendiri :p










Thursday, 27 October 2011

P.E.R.A.S.A.A.N



Melihat sekeliling aku yang penuh dengan tekanan membuatkan aku terkenangkan si dia yang mungkin telah hilang dari pelusuk bumi . Dia, seseorang yang kini selalu menemani masa-masa lapar aku. Orang yang akan membuat telefon bimbitku berbunyi setiap kali waktu makan tiba . Dia orang yang membuatkan aku memecahkan keheningan pagi disisi dia.Aku masih teringat,sewaktu kami bersama-sama menjadikan mid-night sebagai medan untuk berpolitik tentang kehidupan seharian kami . Walaupun tidak banyak yang kami bualkan,namun perbualan setiap kalinya membuah kan rasa bingung yang mendalam terhadap diri dia. Aku semakin tidak mengenal dia . Tidak memahami cara pemikiran dia. Bahkan,untuk memahami dia..aku rasa diri aku semakin gagal.


Apa yang aku dapat lihat kini,EGO diletakkan pada carta billboard teratas manusia zaman modenisasi kini . Aku semakin rasa yakin yang perkara paling dicari zaman kini adalah kecantikkan & kekayaan . Semakin kurang rasanya keikhlasan yang terdapat dalm jiwa nurani insan manusia modenisasi kini .Mengapa ini berlaku ? Aku pun tak pasti,mungkin akibat ketidakmatangan remaja2 meningkat naik yang menjadikan Rempit sebagai alternatif untuk mendapat nama lalu merosakkan seluruh sel-sel otak mereka sehingga membesar menjadi bajingan. Atau kerana tsunami yang melanda jepun baru-baru ini ?Hmm..hanya masa boleh menjawabnya

"Ikhlas kan diri untuk menerima orang yang akan hidup dengan kau nanti..kerana kau akan hidup dengan dia..kelemahan dia adalah tanggungjawab kau untuk menerima"

Tetapi untuk mendapat seseorang lelaki yang menerima segala kelemahan aku adalah bagaikan bermimpi untuk menikahi justi bieber!
Secara jujur..aku dah dapat melihat dan menilai ..lelaki-lelaki yang mahukan aku ikhlas atau pun hanya untuk menjadikan aku tayangan sementara.Mungkin aku muda dan nampak naif yang bodoh bodoh alang,tapi otak aku mampu berfikir dengan kelajuan 360km/j .Hmm..Aku tidak pasti kenapa . Yang pasti,mereka menjijikkan . Datang dalam hidup aku untuk menjadikan aku bahan hilang bosan dikala bulan mengambang. Bila kebosanan sudah hilang dan berjumpa bunga lain,aku akan ditinggalkan tertanya2 melalui peti mel simpanan suara semata-mata !Kasihan aku bukan .

Tapi aku silap juga.selalu mengharapkan orang yang salah..Aku pun tak pasti mengapa ..selalu saja aku terjumpa orang yang salah..orang yang hanya mahu mempersendakan rasa suka n cinta aku . Aku pun tak pasti la kenapa . Mungkin kebodohan aku telah mencapai tahap 3 sekolah rendahn.. Tapi apa yang aku lihat,dia menggantungkan aku tidak bertali . Membuat kan aku tertanya -tanya ..betul ke dia berkenaan suka dan sayang pada diriku yang serba kurang  ini ? semakin aku bertanya..semakin aku tak mendapat jawapan . Dan aku semakin rasa rendah diri. Hodoh benar ke aku sehingga diperlakukan sebodoh ini. Aku mulai menapak setapak kebelakang menarik nafas panjang. Dan seperti biasa..menangis dalam hujan lebat!



Mungkin orang boleh cakap aku bodoh .Tapi perasaan ni bukan boleh paksa-paksa .. Kalau ada ubat boleh lupakan orang . aku confirm akan beli . Dah lama break .. cuma hati masih menafikan kenyataan . Nak kata xcuba move on,dah cuba . Mungkin tuhan sedang menguji aku .

Thursday, 13 October 2011

Kerana saya seorang perempuan !




Maklumlah saya seorang perempuan :

Cepat betul mengatakan perkataan "lepaskan saya" semasa marah .
Cepat betul beremosi semasa pertelingkahan .
Cepat betul buat keputusan semasa rasa diri tak dihargai

Maklumlah saya seorang perempuan :

Pergi mana-mana pun mesti akan ada orang yang risik-risik tanya
Pergi mana-mana pun masih tak jumpa pengganti dia..
Pergi mana-mana pun teringat memori dengan si dia..

Maklumlah saya seorang perempuan :

Berlakon bahagia tanpa si dia
Berlakon kuat selepas kehilangan dia
Berlakon seperti hidup dalam keadaan baik-baik saja..
tetapi..

Disebabkan aku perempuan yang berfikiran begitu :

Aku hilang sesuatu yang susah payah untuk aku pertahankan.
Aku hilang rasa minat pada lelaki sekeliling aku kecuali DIA.
Aku hilang rasa nak bercinta dengan sesiapa selain DIA.


Disebabkan aku perempuan yang berfikiran begitu :

Aku berhenti berhubung dengan dia
Aku berhenti mengharap pada dia
Aku berhenti memberi kebahagiaan pada diri aku


Aku lupa.. Aku sakit semasa bersama dia..
Tapi..Aku lebih sakit semasa Ketiadaan dia..


Aku seorang perempuan . Mencintai seorang lelaki adalah lumrah hidup seorang perempuan . Aku tak memaksa diri aku mencintai dia. Semua tu datang dengan sendiri . Tapi kenapa sekarang aku memaksa diri aku melupakan dia ? Melupakan dia adalah lebih sakit rasanya dari ditinggalkan dia . Dia mungkin tak menjaga aku dengan baik selama kami bersama . Tapi.. Hidup aku lebih kejam melayan aku ..Perasaan aku lebih hina mengherdik jiwa aku semasa dia dah tiada.. Aku lebih sakit semasa hilang dia daripada semasa bersama dia ..

Wednesday, 5 October 2011

Letting love pass me by

         
Ada sesetengah perkara yang lebih baik untuk di lepaskan daripada digenggam . Mungkin apabila kita boleh melepaskan , baru kita dapat belajar erti TABAH . :')

Friday, 16 September 2011

Kau Semakin Lain .


Kisah ku bermula dengan kebahagiaan yang tak terkata ..
Hadirnya dia umpama RAJA yang terus singgah dan terus ditempatkan di hati ..
Permulaan yang cukup bahagia seperti menikmati kenikmatan manis yew rasa aiskrim cornetto ..
Dilayan umpama PERMAISURI ..
SUMPAH tak terkata bahagia yew hidup ini ..

TAPI ,
Benar kata orang sekeliling .
Belum dapat dikejar bagai memasuki pertandingan MARATHON ,
Bilee sudaa berada di dalam tangan di abaikan seperti SAMPAH .

Kau semakin lain ..
SUMPAH semakin lain ..
Kau tak seperti aku kenal 3 bulan yang lalu .
Kau biarkan aku terus di sakiti ..
Hati aku sudaa tidak penting lagi kah bagi kau ?
Mana kau yang dulu ?
Mane , mane dan mane ?
Hilang di hanyut TSUNAMI yang melanda ..

Kau tak sedar akan perubahan kau .
Tapi aku ? 
Aku yang merasai perubahan itu .
Walaupun jarang bertemu .
Tapi aku tahu perubahan yang berlaku .
Layanan yang berbeze seperti dulu .
Aku sedar , cukup sedar kekurangan  aku .

SUMPAH !
Aku cemburu melihat pasangan lain bahagia .
Patotkah aku rase begitu ?
Sedih tak terkata .
Alangkah BAHAGIAnya aku ade di tempat itu .


SUMPAH aku SEPI .
Sepi yang teramat sehingga meragut berduyun air mata .
Semoga TUHAN mendengar kata hati ku .





Thursday, 15 September 2011

Kisah Dongeng

SUMPAH SUKA LAGU NEY .


Happy Eidul Fitri :)

Waaa .. sumpah gilee lama kot bella tak update blogg .. weee .. mesti rindu kan ? haha .. by the masih belum terlambat lagi bella nak wish SELAMAT HARI RAYE  . MAAF ZAHIR DAN BATIN to My Family , My sayangs and semua umat islam .. :) 

Ney picture yang sempat di snap .. biase la sume gilee LENSE .. :pp