Friday, 29 April 2011

~ 29/04/2011 ~



Bella akan ke PULAU LANGKAWI pada malam ney jam 9 malam ..  Pulang kew SEREMBAN tercinta pada hari Isnin (2 Mei 2011), jam 3 pagi .. Selamat pergi dan selamat pulang .. :) Insyaallah ~

Thursday, 28 April 2011

Saya sudaa berpunya .. :p

haha .. jeng .. jeng ... saya sudaa berpunya .. nak taw sape jejaka yang dapat takluki hati saya .. cinta pandang pertama .. hahaha ..




jeng ... jeng ...
:
:
:
:
jeng .. jeng ..
:
:
:
:
:
jeng .. jeng ..
:
:
:
:


haha .. look .. ady putra .. ma boyfrenz .. haha .. pasan btl gegurl cowg ney .. :p

Saya Seorang Yang Sombong ..!


 :) .. pengakuan yang eklaz dr saya kepada jejaka2 di lua sane .. saya memang sombong .. haha .. waa jujo sangat ini minah .. ha .. jangan salah paham yew anak-anak .. bella sombong bertempat taw .. haha .. bella sombong terhadap jejaka2 yang tak taw malu kat luar sane .. yang panggil gurl cm panggil tikus .. kowg mzt taw cm ne kn .. haha .. ter sweeeeettttt ... haha .. cm tikus kan .. pas 2 da la kenal tak cmpai 5 minit da mintak no .. no3 .. jangan harap la yew .. sOo t'pulang la kepada si jejaka2 di lua sane nak cakap papew pn kepada saya .. saya tak amek kisah pn ..  saya tak ade perasaan .. haha .. :)Amaran diberikan .. SAYA SANGAT SOMBONG ! :)

Kesah kah ?? LoVe Sucks ..!



Kesah kah ?? Selama ney bella letak kn LOVE @ CINTA no1 .. apew yang bella buat bella akan utamakan BOY bella .. nak kua , nak makan ,nak mandi nak itu nak ini semua kene report .. kalo BOY bella tak bagi bella kawan dengan boy lain pun,bella ikot .. n terpakse la bella buat 1001 alasn yang tak logik untuk jaohi mamat tersebut .. haha .. bile tanya pew itu CINTA ?? sumpah setia bagai nak almari .. ucapan sayang bagai nak rak .. berjanji sane berjanji sini .. tapi tu sume hanya kata2 manis dari mulut sahaja .. entah lah .. kite setia bagai nak gabak ney .. sanggup buat bodo bile ramai cakap sombong la , bajet la 2 la ney la semate2 kerana setia kat dia .. ad mereka pikir ?? tak ade kan .. mereka tak pernah paham erti sayang .. belajar lah erti sayang dahulu apabila nak cakap sayang dekat orang 2 .. jangan buat orang 2 jadi orang yang paling stupid .. haha .. tak payah nak suck sangat la kan .. saje jew nak kn tittle yg gempak sikit ..

Wednesday, 27 April 2011

Sejak Bile kah ??


Sedar tak sedar bella sudaa mulai berbahasa melalui BLOG .. Entah sejak bila kah bella jadi terbuka sebegini untuk menceritakan kisah hidup bella kepada umum .. sedangkan bella orangnya yang susah sangat nak bercerita atau nk berkongsi suka duka bella dekat orang lain .. sikap bella suka melihat orang tertawa , orang hepy walaupun dalam hati bella penuh kisah duka .. penuh kepedihan dan tangis .. bella tak pernah nak tunjuk pada siapa-siapa .. kerana itu adalah bella sejak kecil.

I'm in LOVE wif 2 people ..



OMG ..! bella memang suka sangat2 pada dia ni .. sejak pertama kali melihat dia hati saya sudaa terpikat .. wawawawa ... gile ini minah i love you JUSTIN .. haha .. muke jambu jew .. sangat suke2 .. :)
jangan nak gedik sangat la kan bella ..



haha .. ney lagi sowang jejaka yang bella sangat2 suke .. weee .. suke2 .. haha .. udah bella jangan nak gedik sangat la kan ..rilek jew ky .. SHAHEIZY SAM ... bella suka kamoo la .. haha .. :)

Tuesday, 26 April 2011

Lelaki Pencarian Bella .. :)


Lelaki idaman saya :

1~ Lelaki yg bijak .. :)
2~Lelaki pandai bermain alat muzik .. sedap halwa telinge bella nak mendengarnya bile bosan .. haha ..
3~Lelaki suke berjenaka o wat lawak ..
4~Lelaki yg tahu hukum-hakam agama .. walaupun luarannya sempoi sj tapi bella nak yg dapat membimbing bella tentang agama ney ..
5~Lelaki yg segak dan kemas .. haha .. sgt mmilih ini bdkk ..:)
6~Lelaki yg wangi .. :p
7~Lelaki yg prihatin maksud bella,cm ney lelaki 2 hafal tarikh2 pnting ..:)
8~Lelaki yg hormat dan pandai amek hati parents bella .. nak usha ank kne usha owg tua yew dulu yew .. :p
9~Lelaki yg penyabar coz bella sangat kuat merajok .. haha .. :)
10~Lelaki yang memahami bella .. :)

Tuesday, 19 April 2011

~ Terbaik ..!! ~

Photoshoot "Bella" 17 April 2011
   Talent: Bella Zulkarnain
Photog: WanUkay Perdana
Lokasi :Glenmarie Shah Alam









Photoshoot "H" 17 April 2011
Credit kepada MUA: Iena Eliena
Credit kepada Talent: Amy Lia, Bella Zulkarnain, Sally Adnan dan Iena Eliena
Credit kepada photog: Mano Photografy







Monday, 18 April 2011

~ Mereka ~

Mereka telah membuatkan saya terjebak dalam dunia photoshoot .. hehe ..
Bahagia mengenali mereka ..
Membuat impian menjadi realiti ..
Thank sis iena eliena , sis linda n abg nizam :)


Si cantek manis SIS IENA 


Si comel SIS LINDA


Si kacak ABG NIZAM