Tuesday, 31 May 2011

~ Rose Purple ~


ROSE PURPLE ..

ha .. kepada jejaka - jejaka di lua sane,bella suka rose purple .. haha .. mara pulak bobo bella nanti .. jangan marah yew bobo .. hehe .. saje .. bella sangat suka rose purple coz purple colour kegemaran bella .. :)





BobO ..!!! momo nak ladang rose purple taw ..!~
harus ade .. :)


Monday, 30 May 2011

~ R.O.X.Y ~











~ ADDICTED ~

IM ADDICTED TO VANILLA COKE AND CARROT SUSU ..!~





haha .. sangat suka ..!~ orang kata minum manis2 tak elok ..
ada aku kisah ..!~ haha ..
bega betul budak ney .. :)

Heran Pun Tak La ..!!~


Khas buat awek yang bajet hot ..!~

i tak heran pun la dengan BF u ..

sikit pun tak heran la ..

u nak u amek la ..

amek jew oke ..

tak payah nak banyak tanya ..

simpan BF u tu elok - elok ..

simpan dalam peti besi taw ..

pas tu ikat pakai rantai besi yang besar tu ..

kunci pakai 10 mangge taw ..

lepas tu kunci tu u campak kat laut ..

nanti susah la orang lain nak amek ..

sebab nanti mati lemas lak ..

Khas buat u and balak u ..

Middle finger untuk u and balak u ..!

jangan nak bajet hot la .. 
u ingat balak u hot sangat kah ?
sorry la beb ..
i da ade balak yang lagi hot dari balak u ..
sikit pun i tak heran dengan balak u ..
balak u bukan teste i la ..
kenapa u takot sangat ??
takot balak u ,i amek kew ??
tak kan oke .. 

Middle finger lagi sekali!






Sunday, 29 May 2011

Saya Bukan Nak Tunjuk Baik .


Saya bukan baik .. saya bukan hot seperti gades - gades di lua sane .. saya tak leh kuar lepak - lepak dengan membe sampai pagi - pagi bute tanpa arah tujuan .. saya tak jejak club .. saya tak smoke .. saya bukan nak cakap saya baik tapi itu lah saya .. saya bukan gades - gades yang hot - hot yang bolee bertukar num dengan lelaki lain .. saya tidak akan bertukar num dengan lelaki yang saya nampak tidak mampu meng imamkan seseorang muslim .. saya bukan nak cakap saya baik tapi saya nak yang terbaik untuk saya .. dapat mengajar saya dan membimbing saya .. 


Saya cuma seorang budak yang hidupnya telah di atur .. saya tidak bebas bergaul seperti gades - gades lain .. pergaulan saya ada had laju yew .. saya kene menjaga nama baik ibubapa saya dan keluarga saya .. saya tak keluar malam jika tiada hal yang penting atau bersama keluarga .. saya tidak bergaul bebas dengan lelaki yang tak dikenali .. Kerana saya adalah anak dara .. dan saya percaya pada satu ayat al-quran : 


Lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik .. AMIN ~

Bukan saya nak tunjuk baik .. tapi fikir lah sedalamnya .. kemana club awak apabila awak tua nanti ? Kemana pergi yew rakan - rakan enjoy awak ketika awak dalam kesusahan ? Dimanakah mereka bila anda perlukan pertolongan ? Terjaminkah semua itu ? rasa indah kah ? fikir - fikir kan lah ..







~ Typical Jejaka Zaman Kini ~


Typical boy zaman sekarang ~


Oke .. boy ney bella call MR L saje oke ..
dia ney bella kenal time bella photoshoot dengan dia kat butik ney .. dia ney da ada GF sebenarnya .. tapi dia cakap dengan bella dia tak ada GF .. oke la .. tak kisah .. last2 GF dia call bella tanya macam2 .. Very2 DAMN ..!~ sangat menyakitkan hati ..


PERBUALAN diantara bella n GF MR L  ~


me : eloo ..
GF : eloo ..
me : yes .. cari siapa ?
GF : i GF MR L ..
me : ha ? ooOoo .. oke .. knp yee call i ? Mane dapat no i ?
GF : now L mintk break ngan i coz sebab u ..
me : y sbab i plak ?
GF : dia pilih u berbanding i .. i da 2 years dengan dia tapi sjak akhir2 ney dia da xlyan i ..
me : sOo pew kne mngene ngn i lak ?
GF :sebab u la MR L mintak ptus dengan i ..




TTTEEeEeeeeeTTTTTTTTTT

Sebab bella kah ??
Ulang tayang sebab bella kah ??


hello?? kenapa erk .. dah ada gf ngaku single ? pas 2 bella juga dipersalahkan .. oh my gosh ! sooo anooying ..!BF anda yang menggatal mengaku single , saya juga kah yang di persalahkan ?? sangat tak adil la beb ..!~ jage BF anda elok2 oke ..  sikit pun saya tak heran dengan BF anda ..! saya sudaa ade BF yang terbek dari anda ..oke .. :)


macam - macam kerenah orang sekarang ney .. BF orang suka kaco gurl lain .. da ade GF ngaku single lagi .. tolong yew pakcik2 .. adik2 .. jangan nak menipu sangat la .. hargai jew pew yang anda ade .. tak payah nak cari orang lain ..


~ Kenduri Kawen ~


Yeay .. Yeay ... Home sweet home .. bella baru balek dari Kluang .. cousn bella kawen .. tak ade pew yang menarik nak citer .. tak banyak pun snap pic .. btw .. SELAMAT PENGANTIN BARU OLYN ..!~


Thursday, 26 May 2011

~ Tak Perlu la ~


Tak perlu cakap awak sayang saya jika ia bukan dari hati awak ..
Tak perlu cakap awak cinta saya jika ia bukan dari hati awak ..

Kerana jika awak mengatakan sayang yang bukan dari hati awak,
ia akan membuatkan saya menderita ..
ia juga akan membuatkan hati saya terseksa ..
jika awak mencintai saya hanya kerana luaran saya ..
saya sarankan jangan lah anda memilih saya ..
sejujurnya saya tak kan memilih anda ..

Sayangi saya seadanya saya ..
Cintai saya setulus hati anda ..
paham erti sayang dan cinta sebelum melafaskannya .. :)


Wednesday, 25 May 2011

~ Just 4 You Dady ~


Ha dady bergambarkan picture saya yang ala - ala PEACE NO WAR itu saya dengan ini melafazkan aku janji .. haha .. gilee tak mumy mu ini ??

Dady kuh ..! saya Bella Zulkarnain memegang janji saya kepada dady oke .. 
sangat janji tak cakap benda - benda yang menyakiti hati dady lagi .. 

Jika didapati saya langgar janji saya .. saya rele dengan hukuman yang diberi oleh dady tadi .. :p
iaitu ~ dady akan bawa saya pergi HOLIDAY ( yahOoOoO....) dan beli gula - gula kegemaran saya iaitu MENTOS dan LOLIPOP .. hahahaha ...
TQVM dady ..!!~
 I LOVE U 4 EVER N EVER LAAAA .. :)


khas muka badut untuk dady ;p

MoMo sayang BoBo

Si Nakal ..!~


Si jantung hati bella ..
sudaa kenal kan ..
ha .. si bobO yang sangat nakal !!~
terlampau nakal ..
geram jew dengan dia  ney ..
dia suka wat bella majok ..
kadang - kadang menyakitkan hati jew ...
sangat geram ...!!
tapi dengan dia ney bella tak bolee nak majok lame - lame ..
sebab dia ney pandai pujok n pandai amek hati bella ..
tu bella sangat sayang sama ini budak sepet ..
hope dia orang terawal dan terakhir dalam life bella ..
Momo sayang Bobo ..!!~


Monday, 23 May 2011

~ TERASA ~


Bella tak taw la bella ney terlampau sensitif o what ..
tapi memang betul2 terasa ..
kita bagai nak rak amek taw sal dia tapi dia ??
tapi dia langsung 0 ..
sume bende ley lupa ..
sangat tak paham la ..
bile cakap kunk ade jew alsan ..
bergurau la ney la 2 la ..
ntah la malas nak bahas banyak2 ..
yang penting memang betul2 terasa ..!

~ J.I.K.A ~


Jika ade si gades meluahkan bahawa dia jatuh cinta kepada si jejaka , suka kepada si jejaka , itu bererti si gades itu betul - betul jujur dan eklas mengucapkannya dari hatinya sendiri .. dan si gades berharap si jejaka mempunyai perasaan yang sama macam mane si gades rasa .. :)

But at the end of the day..

Jika ade si jejaka berkata bahawa si jejaka suka kepada si gades,itu tak bermakna si jejaka betul - betul mahukan si gades .. itu hanya hendak menjaga perasaan si gades sahaja .. soo jangan mempercayainya ..

oke ..

moral of the story ~ jangan mudah percaya kepada si jejaka jika die cuma mengatakan dia suka kepada si gades .. tapi percaya la kepada si jejaka jika dia mengatakan dia sayang dan cintakn si gades .. :)

Sunday, 22 May 2011

Pliss .. Pliss ..


Bella hanya gades biasa yang tidak mempunyai apa - apa kelebihan .. tidak suka nak menunjuk atau berlakon baik mahupun betapa perfect yew bella .. bella sedar siapa bella .. tapi bella tak pernah nak kacau hidup orang lain .. tapi kenapa perlu ada orang nak kacau hidup bella .. bella minta .. tolong jangan ganggu hidup bella sebab bella tak pernah ganggu hidup orang lain ..
To people yang benci bella o tak suka bella > sikit pun bella tak heran .. sebab bella da ade berderet-deret orang yang sayang bella .. ma booboo , ma family , ma friend :)





~ Impian , Memori dan Angan - angan ~


Kisah bella bermula dengannya ..
Impian,memori,angan-angan .... 
Tika jasad masih menanti kehadirannya ..
saat rasa masih jelas mengharap untuk bernafas di lembah kasihnnya..
Emosi ,keluhan dan perasaan bella berbaur SEPI ..
Entah Apa yang bella harapkan ?
Masih saja menanti sabda cinta yang sejurang pastinya ..
Keindahan menjalarkan tunas-tunas kebahagiaan ,
Membisik babak-babak kedukaan ..
Mencoretkan sejuta kisah di hamparan hidup ..
Tanpa bella sendiri sedari,
Ku terlihat senyum manis di atas bibir bundar merona
Entah sampai kapan bella cuba menahan ..
Akhirnya kau pergi ..
Membiaskan bahasa-bahasa cinta kita ..
Melakarkan luahan putaran rasa terhadap dirinya ..
Keterpautan diri ini terhadapmu bagai mendulang emas dilombong berlumpur ..
Ketika diri ini kelemasan dan ketandusan cinta,
Hiba ..!
Tak siapa cuba memahami ..!
Akhirnya kutemukan DIA ..!
Hadirnya ke dalam diri membibitkan kesempurnaan ..
Dan akhirnya bella tersedar tentang CINTA ..!
Setiap langkah ..
Setiap hembusan nafas ..
Setiap degupan nadiku .. 


membicarakan tentang si DIA ..!
Membuahkan keindahan dan serumpun harapan ..
Melahirkan sehimpun impian ..
Mewujudkan seangkatan perasaan ..
Hanya untuk membahagiakan bella ..
Menyempurnakan tingkah bella ..
Bagaimana hendak bella ungkapkan dengan kata-kata ..?
Meratah setiap helai jantungku ..
Sehingga bella sendiri buntu adakah bella masih disini ..?
Atau bella sudah hanyut dibuai asmara dengan si DIA ..
Yang memberi segunung peristiwa manis dalam hidup bella ..
Semoga tuhan merestuiku .. Amin .. :)

~ TRUST ~


~ KEPERCAYAAN ~

Bella akui kepercayaan adalah KUNCI PENTING dalam membina hubungan .. Jangan sesekali menyembunyikan sesuatu dari pasangan kita .. Jujur dalam setiap hubungan yang dijalinkan .. cemburu , tidak jujur , berprasangka buruk akan merosakkan hubungan .. soO memang tak dinafikan kepercayaan ini penting dalam hubungan .. tapi kalau terlampau beri kepercayaan pun tak bolee .. kita kat sini jujur bagai nak kerusi dia kat sane bagai nak meja berpoya2 .. soO hargai la apa yang anda ade sekarang .. selain kepercayaan,hormat pun penting gak dalam hubungan .. SooO kepada kaum ADAM hargai la kaum HAWA ini .. n kaum HAWA juga hargai la kaum ADAM .. :)


Saturday, 21 May 2011

Virus Si Jejaka Sudaa Jatuh Cinta

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan karena terpaksa.
2. Dia sentiasa ingin menghibur kekasihnya..

3. Dia banyak menasehati kekasihnya karena dia amat menyayanginya.
4.. Dia berusaha mengukung kebebasan kekasihnya karena perasaan cemburunya yang meluap-luap.
5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
6. Dia selalu mengawasi gerak-geri kekasihnya karena dia sentiasa merasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.
8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpahkan seluruh perhatian kepadanya.
9.. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian karena dia mau kekasihnya melayaninya lebih dari orang lain.
10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
11. Dia kadang suka merajuk karena ingin dipujuk oleh kekasihnya.
12. Dia akan merasa sengsara apabila berjauhan dengan kekasihnya terlalu lama.
13. Dia selalu mempastikan keselamatan kekasihnya.
14. Dia akan lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
15. Dia kerap bertanya apakah kekasihnya mencintainya karena dia merasa cintanyalebih kuat daripada kekasihnya.
16. Dia tidak akan mempedulikan wanita lain apabila tidak ada urusan pentingdengannya.
17. Dia coba meluangkan lebih banyak waktu dengan kekasihnya.
18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.
19. Jika ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan merasa sangat sedih dan tidak akan percaya lagi deangan cinta wanita lain. Namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali padanya.
20. Apabila ada orang ketiga, dia akan kehilangan akal sehatnya dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercaya dansanggup menyerahkan harta mahu pun nyawanya sendiri.
22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya. Namun jikalau dia berbuat demikian itu berarti hatinya belum 100 % mencintai kekasihnya.
23. Tidak semua laki-laki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang wanita.


Bella nak jejaka seperti sifat di atas :)

bobo .. kamoO ade sifat begini ??

~ Cinta Sempurna ~


Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba
Aku hilang dari kewujudan


Sempurnanya sifatmu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu ‘tuk menanggung
Sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh



Bukan aku tak pernah
Mengerti dirmu
Ku sanjung setiap
Kata cinta kau berikan aku
Hilangkan rasa itu
Akhirkankan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan


Sempurnanya sifatmu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu
Lepaskanlah diriku
Kerna aku
Tak mampu ‘tuk menanggung
Sebuah cinta sempurna
Darimu
Darimu ohhh
Darimu ohhh





~ First Date :) ~


Date/Day ~ Saturday/21 Mei 2011
Location ~ Terminal One
MoOd ~ Bunga - bunga :)


BobOoO ...!!!
datang lambat ..!!!
mOmo sangat geram ...!!
pas tu da datang teros kew toilet ..
bukan nak jumpa mOmo mu ini dulu ..
eiiiii .. geram yew dengan boboO ..

tapi tidak mengapa ..
momO sayang kamOo ..

BobOoO ...!!!
nakal ..!!
suka sangat sakat moMo ..
cakap kalo tiket NUR QASEH da abis ..
haha .. tapi tak abis pun ..
eiii .. nakal2 ...!!


tapi tidak mengapa ..
momO sayang kamOo ..


BobOoOo ....!!!
moMo sedih ..
tak dapat snap picture kite ..
series momO sangat +++ sedih ..
moMo nak sangat snap picture dengan bobO .. :'(
boBo mesti tak kisah kan ??
bObo tak same cam momO ..
emm .. mOmo sedih la bObo ..

BobOoOo ..!!!
moMo sayang bobOo ..
bOboO .. plz ...
jangan hampakan mOmo oke ..
Momo bahagia sangat kua dengan bobO hari ney ..
Nangis dengan bObo .. 
weee .. malunya .. :p
BobO seorang lelaki terbaik yang moMo ade .. 

I LOVE U BOBO ..!! :)




~ Tak Suka Di Dengar ~

Sangat - sangat tak suka di dengar ..!!
bile da mulai bahagia ..
mulai rasa sayang ..
mulai rasa cinta ..
benda sebegini pula berlaku ..

datang orang ketiga untuk merosakkan kebahagiaan ..
bella sangat keliru dengan semua ini ..
dari mana datang yew makhluk ketiga ini ..
apa motif dia wat semua ini ..
bahagiakah dia wat begini ..
entah la sangat tak paham la ..

Sangat - sangat tak suka di dengar..!!
memang tak suka dengar la ...
paham tak ?
memang benar cakap orang .. 
kita kene percaya orang yang kita sayang ..
tapi bella sangat keliru ..
bella akan try trust paan ..
coz bella sayang paan ..

Yep ..! bella memang sayang paan sangat ..
sangat sayang ..
tapi bella takut jugak hati bella akan terluka lagi ..
bella tak sedia nak terima benda tu lagi ..
sangat sakit la ..

Tolong la ..
jujur la dalam setiap hubungan ..
hargai la hubungan yang terjalin ..

Tolong berperasaan sedikit saja ..
paham perasaan wanita yaa wahai kaum lelaki ..
TQVM ..!




Thursday, 19 May 2011

~ Like Khan sOo Much :) ~


SHAH RUKH KHAN ..


SALMAN KHAN ..

~ Cahaya Baru ~


Sometimes ada benda baru dalam hidup ..
ia amat berharga dan bererti bagi bella ..

kawan baru .
ahli family baru.
sepupu yang baru .
generasi baru .




ini dia ahli baru family kami pada tahun 2010 ..
muhammad rayyan :)

ha ney pic time die pas kua hospital ..
nak tengok dia yang skang tak ??
haha .. cgt temok2 ..



ha ney die .. 
da besar da ..
temok2 saya .. :)



Wednesday, 18 May 2011

~ Curl ~











Jeng .. jeng .. bella mow curl rambut bella balek seperti gades2 di atas ..
rambut lame bella seperti picture yang pertama ..
pastu bella try rebond pula .. :) ..
now bella nak wt macam picture no 2 ..
cantek tak ??
i like .. :)
nantikan Bella yang baru oke .. 
:)